Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На хабарі затримано двох працівників поліції Дніпропетровщини

На хабарі затримано двох працівників поліції Дніпропетровщини
190427 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Внутрішня безпека спільно з Головним управління дніпропетровської поліції викрила у хабарництві керівників Апостолівського відділення поліції. Посадовці вимагали 20 тисяч хабара з місцевого мешканця.
     Чоловік звернувся з відповідною заявою до УВБ поліції, де розповів, що якийсь час тому він у лісі заготовив дрова. Чоловік мав намір забрати їх власним автомобілем, однак був затриманий поліцією за нелегальну порубку лісу. Автомобіль у чоловіка вилучили, а відносно нього розпочали кримінальне провадження за ст.246 (Незаконна порубка лісу) КК України.
     Згодом чоловік навідався до відділення поліції, щоб вирішити питання повернення автівки. Але начальник Апостолівського ВП разом зі своїм заступником поставили умову – 20 тисяч гривень за машину і закриття кримінального провадження. Щоправда, потім посадовці погодились на суму в 15 тисяч гривень.

     За сприяння керівництва поліції Головного управління в Дніпропетровській області внутрішньою безпекою було задокументовано два етапи передачі коштів – 3 та 12 тисяч гривень. Після отримання другого «траншу» неправомірної вигоди старшого лейтенанта та майора поліції було затримано з речовими доказами.
     Слідчим відділом обласної прокуратури відносно фігурантів розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою) КК України.
     29-річного начальника відділення затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу його заступникові.

 

     Повідомляє Національна поліція України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео