Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Києву повернули вкрадені ліси

Києву повернули вкрадені ліси
212119 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сухолуччя у свій час було на слуху кожного українця. Про корупційні схеми вилучення земель знали і за кордоном, тільки зараз ліси, вже перетворені на забудову розважального комплексу, були передані держави


Сухолуччя у свій час було на слуху кожного українця. Про корупційні схеми вилучення земель знали і за кордоном, тільки зараз ліси, вже перетворені на забудову розважального комплексу, були передані держави.
Столична прокуратура домоглася скасувати рішення Вишгородського районного суду про передачу заповідних лісів Київщини Януковичу.
Нагадаємо, що ще за часів правління екс-президента у держави злочинним шляхом було вилучено територію Сухолуцького лісу – землі вартістю більше 5,2 млн гривень.
Основною претензією прокуратури були порушення з боку Київської ОГА та Вишгородської держадміністрації, щодо незаконного вилучення земель.
Даними установами було вилучено Дніпровсько-Тетерівського державного лісничого господарства. Було змінено їх основне призначення – ліси відправили під сільськогосподарські нужди. Вишгородська ж держадміністрація передала заповідні землі у приватне користування 14ти особам.
У 2009 році на території Сухолуцького господарства з’явився готельно-ресторанний комплекс Януковича «Акація».
На даний момент землі вже передано у власність держави, доля їх подальшого використання вирішується Кабінетом Міністів України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео