Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Солнце, повітря і…» корупційні схеми. Власниця табору судиться з махінаторами

«Солнце, повітря і…» корупційні схеми. Власниця табору судиться з махінаторами
106453 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фонд держмайна в Україні може забрати будівлю і землю, дитячого табору в Пущі-Водиця.


Пуща-Водиця. Мальовниче місце з надзвичайною природою. Сюди у 90-х роках приїхала Барбара Клайбер. Із занедбаного профілакторію жінка зробила не просто дитячий табір, а цілий притулок для тих малят, від кого відмовилися батьки... Зараз табір приймає біженців з дітьми з Макіївки, Горлівки та Донецьку.
Тут працівники намагаються відтворити нормальне життя для тих, хто лишився, здається, всього у цьому світі: діти ходять до школи, їх батьків намагаються працевлаштувати. Словом, всі зайняті ділом.
Єдине, що скоро порушить цю, майже казкову, ідилію – це те, що фонд держмайна в Україні може забрати будівлю і землю, заснованого американкою табору.
«Ми підозрюємо, що хтось впливовий поклав око на нашу землю. Ми не думаємо, що це хтось з уряду, адже кого зараз з політиків цікавить якісь дитячий табір. Той, хто хоче забрати наш табір – вже скасував через прокуратуру угоду купівлі-продажу землі. Я відверто в шоці», - заявляє Барбара.
Засновниця звернулася до європейських судів та іноземних дипломатів: «Я буду відстоювати права. Хочу, щоб та людина, яка не побоялася провернуту корупційну схему була покарана. Думаю, що тут треба залучати європейські суди. Якщо у махінатора є зв’язки з прокуратурою, де гарантія, що суддя, який буде розглядати справу не виявиться його черговим знайомим?» Барбара твердо стоїть на своїй позиції і заявляє, що її табір, її діти через корупціонерів на вулиці не залишаться.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео