Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як ставляться до українського Антикорупційного бюро у Європі?

Як ставляться до українського Антикорупційного бюро у Європі?
132900 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україні стовідсотково треба побороти корупцію.


Україні стовідсотково треба побороти корупцію. Ця очевидна фраза супроводжує нашу державу вже з початку отримання незалежності і лише на 24 році життя, наша країна почала відчувати рушійні зміни у цій сфері.
Національне Антикорупційне бюро. Самі політики зазначають, що цей орган подає великі надії, проте, давайте дізнаємося, як же ж ставляться до АБ у Європі. Так би мовити, дізнаємося про погляд з боку.
Павел Вуйтунек – головний борець з корупцією у Польщі. Він звернув неабияку увагу на Антикорупційне бюро в Україні.
«З українськими колегами ми співпрацюємо майже рік. За цей час було проведено ряд консультацій, щодо створення Центрального антикорупційного бюро в Україні. По великому рахунку, наші сусіди перейняли механізми роботи цього органу у Польщі. Прем’єр-міністр України навіть хотів запросити наших експертів для того, щоб підготувати для АБ кваліфіковані кадри. Проте ми не згодилися, бо по-перше, вважаємо і нашу систему недостатньо досконалою, по-друге, для кожної держави механізми роботи подібних органів повинні створюватися індивідуально», - розповідає пан Вуйтунек.
Політик зазначає, що бачить прогрес бодай у ставленні українського уряду до проблем корупції. Особисто його втішає той факт, що голова Антикорупційного бюро – безпартійна особа і тому, за словами Вуйтунека, є певний грунт гарантій, що на даний орган політичний тиск буде зведено до мінімуму.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео