Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Який збиток державі нанесла Укрпошта та Укрзалізниця?

Який збиток державі нанесла Укрпошта та Укрзалізниця?
186042 ПЕРЕГЛЯДІВ

408,3 мільйонів гривень. Це цифра збитку, який спільно нанесли нашій державі «Укрпошта» та «Укрзалізниця». 


408,3 мільйонів гривень. Це цифра збитку, який спільно нанесли нашій державі «Укрпошта» та «Укрзалізниця». Про корумпованість останньої установи ми розповідали у попередніх матеріалах, проте остаточних цифр до цих пір не було.
Про виконання корупційних схем Укрпоштою та Укрзалізницею повідомив екс-голова парламентської робочої групи з перевірки фактів корупції в уряді Олег Осуховський.
«Ми перевірили дані цих двох підприємств. За умовний період взяли 6 місяців. Те, скільки коштів пішло з бюджету просто вражає. «Укрпошта» нанесла державі збитків на 112,6 мільйонів гривень, а «Укрзалізниця» на 295,7. Які основні причини? Наша пошта просто витрачала кредитні кошти за нецільовим напрямком, а залізниця створила ряд необґрунтованих пільг, які компенсувала держава. Більше того, окремим пунктом іде підприємство «Укрзалізничпостач», де не однократно порушувалася процедура тендерних закупівель і загалом через це держава зазнала збитків на 300 мільйонів гривень», - розповідає Осуховський.
Крім того, зараз борці з корупцією розглядають можливість повернути у державну власність «Укртелеком», який, нагадуємо, зараз належить Рінату Ахметову.
«Інвестори не виконують своїх зобов’язань. Держава через це втратила близько 220 мільйонів гривень. Особисто я, як народний депутат звернувся у Фонд держмайна, з метою пришвидшення процедури повернення «Укртелекому» у державну власність», - зазначив Осуховський.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео