Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Податковий контроль за онлайн-торгівлею: виявлені порушення

Податковий контроль за онлайн-торгівлею: виявлені порушення
211776 ПЕРЕГЛЯДІВ

        Управлінням податкового аудиту ГУ ДПС у Черкаській області на постійній основі здійснюються активні заходи податкового контролю суб’єктів господарювання в частині виявлення порушень порядку проведення розрахунків при провадженні діяльності через мережу Інтернет.

Так, у лютому 2024 року управлінням податкового аудиту та управлінням оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Черкаській області під час проведення контрольно-перевірочних заходів виявлено непоодинокі факти порушення податкового законодавства,  а саме – провадження діяльності через мережу Інтернет без державної реєстрації.

За результатами перевірок на порушників складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення на підставі статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Додатково, нагадуємо платникам податків та громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг), оскільки державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова та базова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності.

Враховуючи викладене та із метою попередження настання негативних наслідків у майбутньому ДПС наголошує на необхідності неухильного дотримання вимог чинного законодавства.

Крім того, нагадуємо, що повідомити ДПС про незаконну господарську діяльність (торгівля без державної реєстрації, без застосування РРО, без наявності відповідних ліцензій тощо) можна через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері «Telegram».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео