Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За незаконні грошові виплати військовослужбовцям та підроблення документів повідомлено про підозру командиру військової частини: спецпрокуратура

За незаконні грошові виплати військовослужбовцям та підроблення документів повідомлено про підозру командиру військової частини: спецпрокуратура
343510 ПЕРЕГЛЯДІВ

  За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру командиру військової частини.

  Слідством установлено, що підполковник ЗСУ, достовірно знаючи, що підлеглі військовослужбовці  перебували поза розташуванням військової частини, видав наказ про виплату їм грошового забезпечення та додаткової винагороди за участь у бойових діях на території м. Чернігова, внаслідок чого останнім безпідставно  нараховано та виплачено бюджетних коштів на загальну суму майже 180 тис. грн.

   Завдані державі збитки частково відшкодовані в ході досудового розслідування.

   Досудове розслідування проводить ГУ НП України в Чернігівській області.

   Також за процесуального керівництва цієї ж спецпрокуратури повідомлено про підозру командиру підрозділу іншої військової частини, дислокованої на Чернігівщині, за скоєння аналогічного злочину, що спричинило збитки державі на суму понад 200 тис грн.

   Нагадаємо, що санкціями ч. 1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

   Загалом з початку поточного року за процесуального керівництва прокурорів спецпрокуратури Центрального регіону задокументовано 12 випадків незаконних виплат військовослужбовцям на загальну суму понад 9,5 млн грн, з яких прокуратурою забезпечено відшкодування близько 6 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Чернігівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону ,повідомлено про підозру,незаконні виплати ,військовослужбовці,командир,підполковник,збитки

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео