Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Запевняє селян у «щасливому» майбутньому під «егідою» рф - мешканці Старого Криму заочно оголошено підозру в колабораціонізмі

Запевняє селян у «щасливому» майбутньому під «егідою» рф - мешканці Старого Криму заочно оголошено підозру в колабораціонізмі
364932 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Лівобережної окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру старості Старо-Кримського старостинського округу Маріупольської міської територіальної громади у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).   

У квітні 2022 року, після вторгнення армії рф на українську землю, проросійськи налаштована громадянка вирішила долучитись до процесу так званої інтеграції тимчасово окупованої частини Донеччини до складу держави-агресора. Перейшовши на бік окупантів, вона обійняла посаду «начальника відділу по роботі з населенням с. Старий Крим адміністрації м. Новоазовська» і основний акцент у своїй роботі одразу зробила на пропаганді.
 
         
 
Під час зборів селян псевдопосадовиця розповідала людям про нібито існування в Україні «фашистів», від яких їх саме і прийшли визволяти війська рф. На особистих прийомах вона «годувала» селян обіцянками щодо швидкого відновлення розбитих російськими снарядами будинків. У всіх своїх виступах жінка малювала райдужні перспективи «щасливого» життя недореспубліки під уявною егідою рф.
 
Окрім цього підозрювана з атрибутикою й символікою рф брала участь у «патріотичних» заходах та зустрічах з ватажком «днр». Також активно висвітлювала своє служіння окупаційній адміністрації у медіа, навчених «правильно» подавати інформацію про життя людей у захоплених громадах.
 
Збір доказів протиправної діяльності особи проводиться у порядку спеціального досудового розслідування.
 
Підозрюваній загрожує від 5 до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео