Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За реагування Житомирської спецпрокуратури підлягає стягненню понад 2,8 млн грн на користь українських прикордонників

За реагування Житомирської спецпрокуратури підлягає стягненню понад 2,8 млн грн на користь українських прикордонників
353974 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Рішенням Господарського суду міста Києва задоволено позов Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону в інтересах держави в особі Адміністрації Державної прикордонної служби України.

   Установлено, що у перші дні повномасштабної війни однією з військових частин ДПСУ було укладено договір з комерційним підприємством на закупівлю бензину для транспорту прикордонників. При цьому, усупереч закону, до ціни закупівлі постачальником включено податок на додану вартість, хоча на той час Урядом України запроваджено нульову ставку такого податку при закупівлі пально-мастильних матеріалів для потреб військових формувань. Таким чином, військовою частиною були зайво сплачені бюджетні кошти в сумі 2 млн 360 тис грн.

   Крім того, всупереч умов укладеного контракту, виконавець не дотримався взятих на себе зобов’язань щодо поставки продукції у визначений контрактом строк.

  Реалізуючи прокурорські повноваження, Житомирська спеціалізована прокуратура пред’явила позов в інтересах держави про стягнення вказаних коштів та штрафних санкцій за користування ними понад 6 місяців.

   15.06.2023 Господарський суд м. Києва повністю підтримав позицію прокурорів. За рішенням суду комерційне підприємство зобов’язане повернути державі вказані грошові кошти та сплатити штрафні санкції, що в сумі складає понад 2 млн 800 тис. гривень.     

 

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Житомирська спецпрокуратура,спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,рішення суду,грошові кошти,штрафні санкції

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео