Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Окупанти обстріляли житлові квартали Авдіївки та Торецька – розпочато досудові розслідування (ФОТО)

Окупанти обстріляли житлові квартали Авдіївки та Торецька – розпочато досудові розслідування (ФОТО)
382780 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюються досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
15 червня 2023 року, близько 08:30, російські війська, ймовірно, зі ствольної артилерії обстріляли м. Авдіївку. Внаслідок атаки отримала поранення подружня пара: дружина 74-х та чоловік 79-ти років. Обоє зазнали мінно-вибухових травм.
 
          
 
Вже о 10:50 окупанти, за попередніми даними, з використанням ФАБ-250 нанесли авіаудар по центру смт Північне м. Торецька. Від вибуху п’ятеро цивільних віком від 23 до 81 року отримали осколкові поранення та контузії. На момент удару люди перебували вдома та біля під’їздів.
 
 
Пошкоджено 8 багатоквартирних житлових будинків та адмінбудівлю. У смт Північному продовжують працювати поліцейські й рятувальники.
 
Досудові розслідування тривають. Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео