Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Очолив управління фейкової адміністрації у Жовтневому районі Маріуполя – заочно підозрюється експосадовець міської ради

Очолив управління фейкової адміністрації у Жовтневому районі Маріуполя – заочно підозрюється експосадовець міської ради
335477 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури маріупольцю заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Йдеться про колишнього держслужбовця, який отримав незадовільну оцінку за виконання своїх обов’язків на посаді начальника відділу у справах сім’ї та молоді Маріупольської міської ради. Визнавши себе недооціненим в Україні, влітку 2022 року він вирішив довести свою «профпридатність» окупантам. Маючи, до того ж, проросійські погляди, чоловік залишився у захопленому військами рф місті та із задоволенням обійняв посаду керівника «управління праці та соцзахисту адміністрації Жовтневого району м. Маріуполя днр».
 
 
У фейковому органі підозрюваний проводить особистий прийом містян та створює ілюзію турботи про людей. Так званий начальник профільного управління бере участь у погодженні списків тих, кому «пощастить» одержати відшкодування за зруйноване чи пошкоджене армією рф житло. У зоні відповідальності «чиновника» також питання працевлаштування населення та реєстри отримувачів російських пенсій і пільг.
 
Нині чоловік перебуває у розшуку. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимально за санкцією статті прихильнику кремлівської ідеології загрожує ув’язнення строком на 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео