Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Проведе 5 років за ґратами та сплатить державі півмільйона гривень за знищення понад сотні дерев – засуджено мешканця Покровська

Проведе 5 років за ґратами та сплатить державі півмільйона гривень за знищення понад сотні дерев – засуджено мешканця Покровська
375217 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Покровської окружної прокуратури судом ухвалено вирок місцевому жителю за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, та незаконну порубку лісу (ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 246 КК України). Його засуджено до 5 років і 1 місяця позбавлення волі та зобов’язано сплатити державі збитки на суму майже 500 тис. грн.

Прокурори у суді довели, що у жовтні 2019 року чоловік вирішив заробити на продажі дров мешканцям м. Мирнограду, м. Покровська та Покровського району. Покликавши собі в помічники чотирьох знайомих, він запевнив їх у наявності дозвільного документу на порубку лісових насаджень у полезахисній лісосмузі на території Гришинської селищної ради. За допомогою бензопил «лісоруби» спилили 102 дерева породи ясень. Завантажену до належного йому автомобіля марки «ГАЗ-33021» свіжоспиляну деревину правопорушник перевіз до місця свого мешкання та у подальшому продав, отримавши незаконний прибуток.
 
         
 
Крім того, доведено провину чоловіка у скоєнні трьох крадіжок. Після евакуації дружини у більш безпечний регіон, винахідливий чоловік здав належний їй будинок спочатку одному арендатору, а пізніше іншому. Упродовж березня 2023 року так званий власник тричі навідувався до оселі та, користуючись відсутністю постояльців, викрадав належні їм речі, зокрема, будівельний інструмент, автомобільний компресор, телевізор і мобільний телефон. Загальна сума заподіяної шкоди потерпілим склала понад 15 тис. грн.
 
         
 
Вирок ухвалено Красногвардійським  районним судом м. Дніпропетровська.

 

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео