Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Їздив по «сіль» до Києва – на Донеччині викрито перевізника психотропної речовини PVP вартістю майже 3 млн грн

Їздив по «сіль» до Києва – на Донеччині викрито перевізника психотропної речовини PVP вартістю майже 3 млн грн
342277 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури мешканцю м. Новогродівки повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, у вересні 2023 року чоловік, раніше судимий за незаконне зберігання наркотиків, погодився на пропозицію своїх знайомих привезти із Києва у Мирноград партію психотропної речовини PVP. У подальшому цей «товар» мав розповсюджуватись шляхом «закладок» на території міста. За послугу з його перевезення замовники заплатили чоловіку 40 тис. грн.
 
              
 
Доїхавши до столиці автомобілем марки «Dacia Logan», підозрюваний зустрівся в обумовленому місці з чоловіком, який передав йому 5 поліетиленових пакетів із так званою «сіллю» загальною вагою близько 3 кг. Щоб уникнути проблем під час можливих перевірок на блокпостах «досвідчений» киянин прикріпив зазначені пакети до підкапотного відсіку автівки перевізника.
 
       
 
20 вересня 2023 року під час перевірки документів та огляду автомобілю правоохоронцями у м. Мирнограді схованку виявлено. Орієнтовно, за цінами «чорного ринку», вартість ввезеної у місто психотропної речовини склала майже 3 млн грн. 
 
Наразі пакети із небезпечним вмістом направлені на судову експертизу. Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Покарання за санкцією статті - позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео