Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За позовом прокуратури в дохід держави стягнуто сільськогосподарську продукцію вартістю понад 12 млн грн

За позовом прокуратури в дохід держави стягнуто сільськогосподарську продукцію вартістю понад 12 млн грн
400113 ПЕРЕГЛЯДІВ

За позовом прокурорів Броварської окружної прокуратури суд визнав недійсним договір про надання сільськогосподарських робіт і додаткові угоди до нього. Також рішенням суду з державного та приватного підприємств стягнуто в дохід держави всю отриману за правочинами сільгосппродукцію вартістю понад 12 млн грн.

Прокурори у суді довели, що в 2020 році державне підприємство, в порушення законодавства про публічні закупівлі, уклало договір підряду з приватним підприємством про надання сільськогосподарських робіт. Згодом підписали додаткову угоду, якою повністю змінено текст та суть первинного договору.

Фактично нова редакція договору підряду є прихованим договором про спільну діяльність, і його укладення потребувало погодження з Фондом державного майна України.

На його підставі підрядник отримав 90% продукції, вирощеної на землях державної власності, а держпідприємство – 10%. Відтак держава опинилася у невигідному становищі.

З огляду на порушення законодавства прокуратура стала на захист інтересів держави. Господарський суд Київської області задовольнив позовні вимоги прокуратури в повному обсязі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео