Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Планував створити авіакомпанію у фейковій «днр» – заочно судитимуть власника трьох повітряних суден (ФОТО)

Планував створити авіакомпанію у фейковій «днр» – заочно судитимуть власника трьох повітряних суден (ФОТО)
359989 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної  прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Верхньодніпровська Дніпропетровської області за фактом готування до колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року директор товариства з обмеженою відповідальністю, яке спеціалізується на наданні послуг цивільної авіації, вирішив налагодити авіабізнес на тимчасово окупованих територіях України.
 
        
 
Він запропонував тодішньому так званому голові адміністрації розбомбленого російською армією м. Маріуполя створити «авіакомпанію» для здійснення пасажирських й вантажних перевезень. Для цього «бізнесмен» пообіцяв надати у користування окупантам літак АН-140-100, який знаходився на підконтрольній Україні території. Крім того, планував посилити майбутню «республіканську авіацію» ще трьома повітряними суднами тієї ж моделі, переправивши їх з аеродрому Республіки Саха рф.
 
 
Налагодити провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором та її маріонетками чоловіку завадили українські правоохоронці.
 
На даний час один з належних йому літаків вартістю 20 млн грн перебуває в управлінні АРМА, де визначається порядок його подальшої експлуатації. Оскільки обвинувачений переховується за межами підконтрольної Україні території, його судитимуть заочно.
 
Максимальне покарання за вчинений злочин – 2 роки і 6 місяців ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео