Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Доповідала спецслужбам рф про розташування особового складу й техніки ЗСУ – викрито жительку Торецька

Доповідала спецслужбам рф про розташування особового складу й техніки ЗСУ – викрито жительку Торецька
340769 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жінці повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
У січні-червні 2023 року мешканка м. Торецька добровільно надавала інформаційну допомогу російським силовикам. На вулицях рідного міста «шпигунка» спостерігала за розташуванням і переміщенням  військовослужбовців та техніки Збройних Сил України й інформувала про це представницю фсб. Зокрема, жінка повідомляла місця розташування об’єктів критичної інфраструктури.
 
 
Наразі підозрюваній, яка, керуючись власними ідейними переконаннями, співпрацювала з державою-агресором, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Їй загрожує ув’язнення на п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео