Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Передає дані громадян до російських реєстрів – заочно судитимуть ексдержслужбовицю з Волновахи

Передає дані громадян до російських реєстрів – заочно судитимуть ексдержслужбовицю з Волновахи
421021 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Волноваської окружної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У червні 2022 року колишня провідна спеціалістка відділу культури Волноваської ВЦА залишилася в захопленому армією рф районному центрі. Вбачаючи перспективу для власного кар’єрного зростання, обвинувачена погодилася на пропозицію представників «республіки» та стала «начальницею загального відділу адміністрації Волноваського району днр».
 
 
На цій посаді жінка керує ввіреним їй структурним підрозділом, впроваджує російську систему діловодства, веде реєстр «нормативно-правових актів». До її обов'язків також входять оформлення й перевірка усіх документів «адміністрації», підбір кадрів та атестація співробітників за стандартами днр. Так звана чиновниця організовує коментарі для окупаційних медіа, моніторить наявність у соцмережах «критичних» публікацій про роботу фейкової інституції й готує відповіді на них.
 
Крім цього, жінка збирала дані громадян, зокрема, учасників «референдуму» та передавала їх до «реєстру виборців». Нині вона продовжує служіння ставленикам кремля й перебуває в розшуку.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео