Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Розпалювання релігійної ворожнечі – митрополиту УПЦ (МП) повідомлено про підозру

Розпалювання релігійної ворожнечі – митрополиту УПЦ (МП) повідомлено про підозру
424479 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Фастівської окружної прокуратури керівнику однієї з єпархій УПЦ (МП) на Черкащині повідомлено про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх релігійних і національних переконань (ч. 1 ст. 161 КК України).

Цей священнослужитель в іншому кримінальному провадженні є підозрюваним в скоєнні аналогічного правопорушення, а також  у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії рф проти України.

За даними слідства,  перебуваючи під цілодобовим домашнім арештом, він розміщував свої відеозаписи у  «YouTube». У них підозрюваний негативно характеризував представників і вірян Православної церкви України та інших конфесій, працівників правоохоронних органів, судової влади, органів місцевого самоврядування та громадських активістів.

Також в його висловлюваннях містяться заклики до розпалювання національної та релігійної ворожнечі, а також ознаки підбурювання населення України до розв’язання міжконфесійних конфліктів.

Відповідні висновки підтверджено судово-лінгвістичною експертизою.

До суду скеровано клопотання про обрання митрополиту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Фастівського райуправління поліції ГУНП у Київській області за оперативного супроводу Управління СБ України у Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео