Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вмовляла українських підприємців «перереєструватися в днр» – до 15 років заочно засуджено ексспівробітницю Державної податкової служби

Вмовляла українських підприємців «перереєструватися в днр» – до 15 років заочно засуджено ексспівробітницю Державної податкової служби
375222 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок громадянці за вчинення державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Її заочно засуджено до 15 років за ґратами з конфіскацією майна.
 
Прокурори у суді довели, що навесні 2022 року, перебуваючи в окупованому російськими військами місті, жінка перейшла на бік окупантів. Головна державна інспекторка Маріупольського відділу ГУ Державної податкової служби у Донецькій області обійняла псевдопосаду «начальниці відділу Маріупольської центральної міської інспекції міністерства доходів і зборів днр».
 
 
У червні 2022 року новоспечена «керівниця» почала використовувати в роботі з окупантами доступ до українських інформаційно-аналітичних систем ДПС, який вона все ще мала на той час. Зокрема, телефонувала очільникам установ і фізичним особам-підприємцям, які до 24 лютого 2022 року були зареєстровані в м. Маріуполі, й переконувала їх пройти «перереєстрацію» та стати на облік в «міністерстві доходів і зборів днр».
 
Засуджена створює видимість законності роботи окупаційної адміністрації, а також активно співпрацює з підконтрольними країні-агресору медіа щодо своєї «діяльності» у вщент знищеному військами рф місті.
 

 

Влітку 2022 року засуджену звільнили з податкових органів України й наразі її оголошено у розшук. Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео