Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вели вогонь по українських позиціях – чотирьох стрільців квазіреспублік засуджено до 12 та 15 років ув’язнення

Вели вогонь по українських позиціях – чотирьох стрільців квазіреспублік засуджено до 12 та 15 років ув’язнення
304134 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели у суді провину чотирьох громадян у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Їх засуджено до 12 та 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що з лютого 2022 року мешканець смт Новий Світ Макіївської міської територіальної громади воював проти Збройних Сил України у лавах «121-го полку 1-ї Словʼянської бригади днр» та «114-ї ОМСБр». Стрілець виконував бойові завдання у Донецькій та Запорізькій областях, а також на території м. Джанкою АР Крим.
 
          
 
Житель м. Ровеньки Луганської області служив у «206-му полку народної міліції 2-го армійського корпусу лнр» та 7-й ОМСБр, підконтрольній рф. Він обстрілював позиції ЗСУ на Харківщині, Луганщині і Донеччині - поблизу м. Соледара та, окрім ведення вогню, займався обладнанням блокпостів і забезпечував свій підрозділ харчуванням.
 
Його земляк з цієї ж бригади також брав участь в бойових діях на боці окупантів та облаштовував вогневі позиції нзф на захоплених ними територіях.
 
          
 
Мешканець м. Донецька свою прихильність рф доводив ще з 2014 року. Спочатку – у складі так званого Козачого союзу «Область війська Донського», перебуваючи на бойових чергуваннях в м. Жданівці. У 2022 році був мобілізований до мотострілецького батальйону «11-го полку днр». Після призначення командиром відділення воював поблизу с. Оленівки, с. Степне Волноваського району й с. Комишувахи Луганської області. У якості оператора-навідника БМП займався військовою підготовкою особового складу. Також охороняв штаб підрозділу, перевозив боєприпаси, ремонтував техніку окупантів. 
 
Восени 2023 року стрільців затримали наші захисники у Покровському та Бахмутському районах.
 
Досудові розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео