Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Судитимуть шістьох представників батальйону «Сомалі», які брали участь в оточенні Маріуполя та захопленні адмінбудівель

Судитимуть шістьох представників батальйону «Сомалі», які брали участь в оточенні Маріуполя та захопленні адмінбудівель
288141 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно шістьох громадян за фактами посягання на територіальну цілісність й недоторканність України, участі в терористичній організації та незаконних збройних формуваннях, викрадення вогнепальної зброї, бойових припасів та незаконного поводження з ними, захоплення державних будівель, вчиненими у складі злочинної організації, наруги над державними символами (ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 110, ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 1 ст. 258-3, ч. ч. 2, 3, 4 ст. 260, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 262, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 338, ч. 4 ст. 28, ст. 341 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2014 року шестеро уродженців Донеччини добровільно приєдналися до «батальйону «Сомалі» так званої «днр». Троє обвинувачених стали штурмовиками, двоє – командирами розвідувального взводу й роти, ще один обійняв посаду заступника комбата.
 
         
 
У лютому-березні 2022 року разом із росіянами чоловіки брали участь в оточенні м. Маріуполя. Використовуючи танки, артилерію, міномети, ЗРК та стрілецьку зброю, вони захопили, зокрема маріупольську школу №26, будівлю ГУНП в Донецькій області. Також вони увірвалися до ДУ «Маріупольський слідчий ізолятор», де обеззброїли працівників і викрали 48 автоматів, пістолетів та гвинтівок, ручний кулемет й понад 6700 набоїв різного калібру.
 
         
 
Крім того, один з них здійснив наругу над Прапором України. Він зривав стяги з флагштоків та кидав на асфальт, замінюючи їх на «бойове знамено» в знак «взяття Маріуполя». Інший учасник угруповання на відео відомого «республіканського воєнкора» вихвалявся мародерством, заявивши, що ходить містом в «трофейному» шоломі полеглого бійця «Азову».
 
За вказані дії громадянам максимально загрожує 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео