Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прокуратура оскаржуватиме вирок суду у справі щодо перешкоджання роботі журналістів на Київщині

Прокуратура оскаржуватиме вирок суду у справі щодо перешкоджання роботі журналістів на Київщині
351391 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київська обласна прокуратура оскаржуватиме вирок Києво-Святошинського районного суду Київської області, яким заступника начальника одного з районних управлінь поліції  ГУ Нацполіції у Київській області виправдано у провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. 

В апеляційній скарзі прокурори вимагатимуть визнати поліцейського винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 171 КК України та призначити йому покарання у виді 4 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк 3 роки.

Нагадаємо, розслідуванням встановлено, що у жовтні 2020 року в с. Гатне Фастівського району Київської області журналістка фіксувала ймовірні порушення під час проведення виборів. Поліцейський для припинення  відеозйомки застосував до неї силу та вирвав з рук журналістки фотокамеру.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео