Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поширював матеріали з виправдовуванням збройної агресії рф – під час спроби перетину держкордону затримано депутата міськради

Поширював матеріали з виправдовуванням збройної агресії рф – під час спроби перетину держкордону затримано депутата міськради
205133 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату міської ради від забороненої в Україні партії. Йому інкриміновано поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, будучи депутатом Бахмутської міської ради він через власний акаунт у месенджері надсилав абонентам, у тому числі російським, повідомлення різного змісту. У них містилась інформація, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України та дискредитувала українську владу. 
 
Чоловіка затримали поблизу прикордонного пункту пропуску в Одеській області. Він намагався виїхати з країни як особа непризовного віку. 
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ДКІБ СБУ. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео