Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мешканця Донеччини викрито у збуті гранат в прифронтовому місті

Мешканця Донеччини викрито у збуті гранат в прифронтовому місті
292021 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Костянтинівки повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, у лютому 2024 року чоловік знайшов в одному з покинутих будинків міста 5 бойових ручних осколкових гранат типів «Ф-1», «РГД-5» та «РГО» з підривачами. Вибухонебезпечний арсенал підозрюваний зберігав з метою подальшого збуту на території власного домоволодіння.
 
         
 
У квітні під час продажу боєприпасів, які чоловік «оцінив»  у 1500 грн за штуку, його неправомірні дії припинено правоохоронцями. У ході санкціонованого слідчим суддею обшуку в господарському приміщенні за місцем мешкання «продавця» виявлено та вилучено нереалізовану гранату, два мобільні телефони і грошові кошти, отримані від протиправної діяльності.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео