Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Місцева прокуратура домоглася реального повернення місцевій громаді земельної ділянки по вул. Архітектора Городецького

Місцева прокуратура домоглася реального повернення місцевій громаді земельної ділянки по вул. Архітектора Городецького
253288 ПЕРЕГЛЯДІВ

За сприяння Київської місцевої прокуратури №6 територіальній громаді м.Києва передано 0,5 га землі в центрі столиці.

Вказана земельна ділянка незаконно вибула з комунальної власності ще у 2009 році, незважаючи на те, що є єдиним проїздом до будинків 4 та 6-а по вул. Архітектора Городецького та їх прибудинковою територією, частиною скверу, а також на ній знаходиться стратегічний технологічний об’єкт – споруди пересадочного вузла Київського метрополітену “Хрещатик”-“Майдан Незалежності”, де будь-яке будівництво загрожувало б техногенною катастрофою з численними людськими жертвами.

З метою захисту інтересів столичної громади прокуратура звернулася до суду з позовом про витребування земельних ділянок з незаконного користування.

Як повідомлялось раніше, постановою Північного апеляційного господарського суду залишено без змін рішення господарського суду міста Києва від 08.10.2018, яким задоволено позов Київської місцевої прокуратури №6 в інтересах держави про повернення земельних ділянок по вул. Архітектора Городецького вартістю понад 37 млн.грн.

Земельну ділянку передано представнику Київської міської ради, а право власності зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за територіальною громадою м.Києва.

Прес-служба прокуратури міста Києва

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео