Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Столичною прокуратурою повідомлено про підозру фальшивомонетнику, який збув підробленої валюти на суму понад 210 тисяч гривень

Столичною прокуратурою повідомлено про підозру фальшивомонетнику, який збув підробленої валюти на суму понад 210 тисяч гривень
225422 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру 31-річному громадянину Російської  у зберіганні та збуті підробленої іноземної валюти.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що фальшивомонетник з метою збуту підробленої валюти розмістив оголошення на веб-сайті https://miniaylo.finance.ua.

 

На таке оголошення відгукнувся потерпілий, який мав бажання обміняти валюту за привабливим курсом. Зустріч відбулася ввечері 16 липня цього року у салоні автомобіля «Nissan TIIDA», де зловмиснику вдалося ошукати потерпілого, збувши йому підроблені 600 Євро в обмін на 17400 гривень.

 

Невдовзі зловмисник був затриманий працівниками поліції. У нього також вилучили підроблену іноземну валюту, а саме купюри номіналом по 200 Євро у кількості 20 шт.

 

Окрім вказаного випадку слідством встановлено ще 3 злочинних епізоди збуту зловмисником підробленої валюти, в ході яких потерпілим завдано шкоду на суму 199 тисяч гривень.

 

На даний час фальшивомонетнику повідомлено про підозру за ч.ч. 1, 2 ст.199 КК України та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави в 115 тисяч гривень.

 

Санкція статті передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури міста Києва

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео