Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ювенальна пробація: кількість повторних злочинів серед неповнолітніх правопорушників зменшується з к

Ювенальна пробація: кількість повторних злочинів серед неповнолітніх правопорушників зменшується з к
139712 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні на обліку уповноважених органів з питань пробації перебуває трохи більше 1000 неповнолітніх правопорушників, тоді як у 2017 році таких підлітків було понад 1200, а у 2016 році - майже 2400 "проблемних підлітків".

"З початку року лише 29 неповнолітніх правопорушників вчинили повторні злочини під час перебування на обліку, що становить 1,5 % від загальної кількості засуджених підлітків" - говорять в Центрі пробації. Для порівняння, рівень рецидивної злочинності серед неповнолітніх, які перебували на обліку уповноважених органів з питань пробації за підсумками 2016 року становив 2,6 %, а в 2017 – 2,4 %.
У всьому світі, де працює служба пробації, є науково визначені сфери життєдіяльності, які мають найбільший вплив на ймовірність вчинення повторного правопорушення. Тобто, це сфера життєдіяльності (освіта, місце проживання, відносини в сім’ї, відносини з друзями і т.д.), сфера особистісних характеристик, сфера залежностей. Вчені визначили, що ці сфери можуть не мати прямого зв’язку із злочином, але якщо в цих сферах є проблеми, то є велика ймовірність того, що людина вчинить з тих чи інших причин правопорушення. Працівник пробації робить оцінку цієї ситуації, визначає ці сфери, визначає ризик, тобто ймовірність. Він бачить, чи є в цих сферах проблеми, та визначає, які саме ці проблеми.
Так, відносно неповнолітніх правопорушників підрозділами пробації з початку року складено 1204 початкових оцінок ризику вчинення повторних кримінальних правопорушень. З них 711 (59,05%) мали низький рівень ризику, 466 (38,7%) – середній. Лише 29 осіб (2,41%) за результатами проведення оцінки ризику мали високий рівень вчинення повторного кримінального правопорушення.
Прес-служба
ДУ "Центр пробації"
probation_media@kvs.gov.ua
(098) 088 36 22
Теги: пробація, виправлення, злочин, покарання, профілактика покарання, неповнолітні, проблемні підлітки

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео