Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Одесі по-новому підійдуть до процесу переробки сміття

В Одесі по-новому підійдуть до процесу переробки сміття
188950 ПЕРЕГЛЯДІВ

Трагедія на сміттєзвалищі у Грибовичах стала гірким, але важливим уроком для України та тих її міст, котрі мають схожу проблему з утилізацією твердих побутових відходів. Наслідуючи світову екологічну практику правильного поводження зі сміттям, сонячна Одеса почала впровадження інноваційних технологій, завдяки яким проблема сміттєвої утилізації нарешті почне вирішуватися.

З точки зору міського голови Одеси Геннадія Труханова, вищезазначена подія жодним чином не відобразиться на одеситах у контексті тарифної вартості комунальних послуг. Допомагатиме місту скоріше перейти до інноваційної переробки сміття південнокорейська компанія, з якою Одеса вже підписала меморандум.

Згідно документу, українське місто зобов'язується побудувати на своїй території сміттєпереробний завод. Варто зазначити, що обсяг інвестицій у таке підприємство може скласти більш ніж 35 мільйонів американських доларів, а подібна практика з утилізації вже діє у нашій країні – першим похвалитися інноваційною переробкою може поки що тільки місто Рівне.

За словами представників Південної Кореї, співпраця з Україною у сфері утилізації відходів продовжуватиметься і надалі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео