Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська влада виступає за надання автокефального статусу Українській Православній Церкві

Українська влада виступає за надання автокефального статусу Українській Православній Церкві
162145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Через те, українська влада виступає за створення єдиної автокефальної православної церкви, президент України Петро Порошенко та архієпископ Тельміський Іов – представник Вселенського Патріархату – зустрілись, аби ретельно обговорити усі моменти, котрі сьогодні є перепонами для УПЦ у контексті її майбутнього об'єднання.

Варто відзначити, що також зустріч президента і архієпископа була присвячена обговоренню розглянення Вселенським Патріархатом звернення депутатів Верховної Ради відносно надання Українській Православній Церкві автокефалії – повної незалежності.

За словами архієпископа Тельміського, вже сформована спеціальна комісія, котра наразі вивчає вищезазначене актуальне звернення. Петро Порошенко наголосив на тому, що влада нашої держави єдина у баченні тієї церкви, котра поєднає усіх українських вірян на тлі сьогоднішніх неспокійних та підчас дестабілізуючих подій. Сам архієпископ зазначив, що Вселенський Патріарх має велике бажання допомогти Україні, тому релігійна комісія не затягуватиме з прийняттям рішення щодо надання автокефалії УПЦ.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео