Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

#ЧеснаПлатіжка: Кабмін зафіксував економічно обґрунтовану граничну вартість послуг на тепло та гарячу воду

#ЧеснаПлатіжка: Кабмін зафіксував економічно обґрунтовану граничну вартість послуг на тепло та гарячу воду
253251 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд прийняв рішення щодо встановлення граничні ціни/тарифи на послуги з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води на наступний опалюваний сезон. Відповідна постанова Уряду опублікована сьогодні на сайті КМУ. Про це повідомили в Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області.

Зокрема, згідно з постановою максимальна ціна за послуги з постачання теплової енергії встановлена:

- у разі оснащення приладами обліку — 1400 гривень за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість);

- у разі відсутності приладів обліку — 35,21 гривні за 1 кв. метр (з урахуванням податку на додану вартість).

За постачання гарячої води:

- за умови підключення рушникосушильників до систем постачання гарячої води — 83,66 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість);

- у разі відсутності рушникосушильників — 75,74 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість).

«Ініціатива направлена на захист прав споживачів житлово-комунальних послуг, адже громадяни мають право отримувати якісні комунальні послуги за справедливою ціною. Разом з цим стартує інформкампанія «Я маю право на чесну платіжку!», в рамках якої розповідатимемо як перевірити правильність нарахування тарифу за опалення та гарячу воду, а також як захистити свої права у разі отримання нечесної платіжки», - відзначив керівник Миколаївської юстиції Роман Возняк.

 

Зауважимо, що вже зараз кожна людина може самостійно розрахувати справедливу ціну на тепло та гарячу воду. Для цього потрібно скористатися онлайн-калькулятором, розташованим на сайті Міністерства юстиції України за посиланням https://minjust.gov.ua/pages/calc-service.

Теги: Миколаївська юстиція, Чесна платіжка, Роман Возняк, Головне територіальне управління юстиції у Миколаївській області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео