Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Результати роботи та першочергові завдання: на Миколаївщині обговорили питання сплати боргів з аліментів та зарплати

Результати роботи та першочергові завдання: на Миколаївщині обговорили питання сплати боргів з аліментів та зарплати
253352 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Миколаївщині відбулося чергове засідання штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами ДВС рішень про стягнення заборгованості по аліментах та заробітній платі. Серед учасників - заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Трайтлі, голова Миколаївської облради Вікторія Москаленко, начальник Миколаївської юстиції Роман Возняк, а також керівники органів ДВС, пробації, служби зайнятості та управління держпраці.

Присутні обговорили проблемні питання та зупинилися на основних показниках щодо стягнення заборгованості з виплати аліментів та заробітної плати. Зокрема, зауважили, що лише за перше півріччя на Миколаївщині стягнули понад 80 мільйонів гривень аліментів, на користь 8 тисяч дітей. Але дякувати потрібно не совісті горе-батьків, а держвиконавцям і закону #ЧужихДітейНеБуває, яким запроваджено систему обмежень та економічних санкцій. Загалом з початку дії Закону вдалося повернути майже 200 мільйонів гривень аліментів.

Стосовно виконання рішень суду щодо стягнення заборгованості по заробітній платі відзначили, що з початку року в регіоні стягнули понад 10,5 мільйонів гривень, що вдвічі більше ніж за аналогічний період минулого року.

Крім цього, говорили про співпрацю зі службою зайнятості та управлінням держпраці. Нагадаємо, що на початку року був підписаний меморандум про співпрацю між Міністерством юстиції України, Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці. Документом передбачено, що держвиконавці скеровують боржників, які не мають роботи до служби зайнятості. Там їм пропонують варіанти вакансій для працевлаштування, в тому ж випадку коли знайти роботу за фахом не вдається фахівці запропонують перенавчитися за професією, що актуальна на ринку праці. Також держвиконавці аналізують звернення від громадян та надають органам Держпраці дані про працівників, які оформлені неофіційно і таким чином ухиляються як від виплати аліментів, так і від сплати податків. В свою чергу інспектори праці здійснюють інспекційні відвідування для встановлення відповідності такої інформації.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео