Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Детальніше про свої права дізналися клієнти Херсонського обласного Центру зайнятості

Детальніше про свої права дізналися клієнти Херсонського обласного Центру зайнятості
84990 ПЕРЕГЛЯДІВ

 Херсонська юстиція провела правороз’яснювальну лекцію для громадян на базі Херсонського обласного центру зайнятості. 

Під час лекції першим питанням висвітлювались ініціативи Мін’юсту, зокрема «Відповідальне батьківство». Вона включає в себе суттєві обмеження для неплатників аліментів, а також спрощена процедура виїзду дитини за кордон без згоди другого з батьків. Були обговорені всі деталі та нюанси вищезазначених питань, які необхідні документи для виїзду, строки повернення, сплата аліментів.
Другим питанням та таким, що викликало жваве обговорення, стало нещодавно прийнята Урядом Постанова «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг» під умовною назвою #ЧеснаПлатіжка, яка встановила граничні тарифи/ціни на тепло та гарячу воду для населення міст обласного значення та м. Києва на опалювальний сезон 2019/2020 років. 
Увагу слухачів зосередили на тому, як діяти в разі отримання нечесної платіжки та як домогтися перерахунку вартості опалення. Якщо ви вважаєте, що вам нараховано надлишкову плату за надані послуги, не соромтесь та зверніться до компанії, з якою у вас укладений договір про надання тих чи інших послуг з вимогою обґрунтування нарахованих коштів. Краще направляти звернення рекомендованим листом з повідомленням про отримання. 
Якщо ж обслуговуюче підприємство не реагує на ваші звернення та не бажає здійснювати перерахунок, зверніться на Урядову «гарячу лінію» за номером 1545 та повідомте про бездіяльність влади на місцях. Всі зразки документів для перерахунку ціни розміщено на сайті Мін’юсту.
Захищай свої права разом з Мін’юстом!

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Херсонській області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео