Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Спиртзаводи буде приватизовано

Спиртзаводи буде приватизовано
81537 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Кутовий Тарас поскаржився на те, що прибуток від галузі відсутній, він вимагає інвестицій. Кабмін ухвалив законопроект щодо демонополізації галузі спиртовиробництва, затвердило поділ спиртових заводів на дві частини та тотальний розпродаж активів з цієї галузі. Таке рішення було прийнято нещодавно.

     Коли документ представляли , міністр Кутовий додав, що спиртова галузь держави не приносила «золотих яєць» уже як 25 років. Тепер вона потребує інвестицій задля осучаснення та реструктуризації. І це ще не згадали про закриття тіньових виробників.

     Депутат вважає, що це все під силу інвесторам. Для цього досить лише ухвалити відповідні рішення. Кутовий також уточнив, що Кабінет Міністрів України висловив пропозицію щодо об'єднання підприємств, що виробляють спирт, у дві головні групи та віддати на приватизацію усі без винятку активи з цієї галузі господарства.

     У ВР пообіцяли, що галузь піддадуть остаточній лібералізації уже з 1 січня 2023 року. Як пояснив міністр, до першої групи увійдуть ті підприємства, які становлять найбільше зацікавлення з погляду горілчаних компаній. Вони матимуть право на виготовлення харчового спирту та продукції до 2022 р.

     А до другої групи потраплять підприємства, що, за словами міністра, виробляють спирт для технічних потреб та біоетанол. Кутовий додав, що інтенсивності спиртових заводів будуть ще уточнені спеціальними постановами Верховної Ради України.

     Також міністр розказав, що в результаті приватизації спиртових заводів державну казну буде поповнено ще на 5-6 мільярдів гривень. Окрім того, буде знижено тіньовий обіг спиртової продукції на 12% (при тому, що сьогодні ми маємо цей показник у 40%).

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео