Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна продовжує постачати Крим продуктами

80159 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після того як Україна поновила поставки своєї продукції до анексованого Росією Криму, обсяг товарів, що Україна експортує до півострова, постійно збільшується. Особливо великою кількістю відзначаються овочі та яйця українського виробництва.

З початку року до Криму з України відправили більше 137 мільйонів курячих яєць, понад 236 тонн рослинної продукції, а також чимало сільськогосподарських тварин та кормів для худоби.

Як звітують на прикордонних пунктах, протягом 8 місяців 2015 року на автомобільних пунктах пропуску було перевірено понад 23 тисячі транспортних засобів, які загалом завезли 236 тисяч 847 тонн рослинної продукції українського виробництва.

Суттєво ситуація з експортом українських продуктів на Кримський півострів змінилася після появи дозволу Россільгоспнагляду.

Як відомо, кримські татари негативно сприйняли цю новину і оголосили про імовірну блокаду українських товарів, оскільки, за їхніми словами, така співпраця є сприянням сепаратизму та підтримкою окупаційного режиму. Як стверджують Рефат Чубаров та Мустафа Джемілєв, незаконна кримська влада щодня завдає утисків та кривд місцевому населенню, особливо татарській її частині, і тільки повна блокада товарів, води та електроенергії з материкової частини України може послабити владу окупанта.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео