Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Триває запекла битва за Дебальцеве

26575 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські війська та проросійські сепаратисти обмінюються серіями вогню з важких танків та артилерії у місті Дебальцеве, яке називають стратегічним, та на його околицях. 


Українські війська та проросійські сепаратисти обмінюються серіями вогню з важких танків та артилерії у місті Дебальцеве, яке називають стратегічним, та на його околицях. Існують звіти, які не були підтверджені незалежними спостерігачами, що повстанці захопили сусіднє місто Вуглегірськ.
Багато мирних жителів залишаються в пастці в Дебальцевому, у той час як людям з осколковими пораненнями вдалося дістатися до міста Артемівська.
Представник Росії в ОБСЄ Андрій Келін звинуватив Україну у веденні бойових дій на сході країни. «Ми не бачимо жодних ознак готовності Києва зупинити воєнні дії та вступити в діалог з населенням Донецької та Луганської областей, щоб почати процес політичного врегулювання», - заявив він ОБСЄ у четвер.
У російських новинах пролунали версії, що 8000 українських військ оточені в Дебальцевому. Також у програмі «Вести России» надали неправдиву інформацію про те, що сепаратисти витіснили українську армію з Вуглегірська, у той час як позиції повстанців у місті досі покривають вогнем солдати АТО.
Новообраний депутат Верховної Ради, який наразі знаходиться в зоні конфлікту, Семен Семенченко повідомляє, що повстанці контролюють частину Вуглегірська, але українські війська все ще утримують свої позиції під безперервними обстрілами. Також він заявив, що сепаратисти обстрілюють українських військових з Градів.
У четвер міністри закордонних справ ЄС погодилися продовжити прийняті санкції проти Росії до вересня. На позачерговому засіданні в Брюсселі вони також домовилися обговорити імена тих, кого планують додати до списку осіб, яким заборонено в’їжджати на територію Євросоюзу та активи яких будуть заморожені. Тим не менш, міністри не згодні на введення нових економічних санкцій проти Росії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео