Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Окупант на Донбасі почав переписувати історію України

Окупант на Донбасі почав переписувати історію України
212582 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як вважає псевдо-уряд бойовиків, питання голоду 1932-1933 років «розділяє» Україну та Росію, тому слід «згладити» цю проблему.


Кажуть, що історію пишуть переможці. Насправді ж, виходить так, що сторінки нашого життя переписують негідники, які вже не бачать нічого святого перед собою.
На окупованому Донбасі дітей примушують вивчати «нову» історію України: тепер терористи вимагають від вчителів по-новому подавати матеріал фактажу ХХ століття. Окремо торкнулося питання голодомору.
Як вважає псевдо-уряд бойовиків, питання голоду 1932-1933 років «розділяє» Україну та Росію, тому слід «згладити» цю проблему.
Голодомор вивчається учнями 11 класів, учителів змушують розповідати, що начебто події початку 30х років торкнулися не лише України: страждали люди всього СРСР. Фігура Сталіна у цьому питанні також відсувається на другий план.
Викладач історії школи №14 міста Донецьк розповідає, що була просто в шоці коли дізналася, як безсоромно терористи вирішили викреслити події з життя земель, які ж власне і окупували. Вчителька зізнається, що більшість шкільного колективу, який лишився на окупованих землях намагається подати всі події геноциду українців учням, як факт «переписування історії» українською владою.
Нагадуємо, що голод 32-33х років став особливою трагічною сторінкою в історії Донбасу. Майже 70% україномовного населення було просто винищено. Очевидно бойовики не здатні осмислити якісь інші факти, відмінні від того, що подає російська пропаганда.
Самопроголошений міністр освіти ДНР Ігор Костенюк взагалі вважає, що у школах потрібно вивчати новий курс «Історію вітчизни». Тут дітям хочуть подати фактажний матеріал тісних зв’язків Донбасу з Росією. Як це буде втілюватися в життя – ніхто не знає, адже навіть після року окупації учні все ще продовжують навчатися за українськими підручниками.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео