Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Японський уряд надасть Україні $300 млн пільгового кредиту

241796 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд Японії надасть $300 млн кредиту для подальшого проведення економічних реформ.Про це сьогодні, 4 березня під час брифінгу повідомила журналістам міністр фінансів Наталія Яресько.

"Сьогодні я з послом Японії Шігекі Сумі раді повідомити, що Україна і Японія ратифікували кредитний договір, що дозволить отримати довгостроковий пільговий кредит від Японії в обсязі 300 мільйонів доларів", - повідомила міністр фінансів.

На яких саме умовах надається пільговий кредит? Як заявила Яресько, для отримання кредитних коштів у повному обсязі, український уряд має виконати 10 умов, зокрема посилити контроль за трансферним ціноутворенням. Термін повернення кредиту становить 20 років з яких перші шість років - це пільговий проміжок часу, з відсотковою ставкою в +0,5%.

На що будуть використані кошти?

"300 млн доларів, які ми отримаємо в рамках нової кредитної лінії, будуть спрямовані до загального фонду державного бюджету та допоможуть нам профінансувати всі витрати бюджету, в тому числі пріоритетні потреби нашої країни », - пояснила Яресько.

Міністр фінансів нагадала, що загальний обсяг кредитних коштів, які надала Японія на сьогодні становить 1,8 млрд доларів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео