Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабінет міністрів України зробив трирічний проноз щодо курсу гривні

Кабінет міністрів України зробив трирічний проноз щодо курсу гривні
216005 ПЕРЕГЛЯДІВ

Трохи більше 27-ми гривень у 2017-му та 28-ми гривень за американський долар у 2018-2019 роках – такий прогноз у контексті прийнятої Кабінетом міністрів бюджетної резолюції було зроблено щодо курсу гривні на найближчі три роки.

Проте, за словами фінансових експертів, вищезазначені показники свідчать, скоріше, про песимістичні настрої Кабміну, ніж про довгоочікувану економічну стабілізацію. Такий курс гривні передбачає не тільки її подальшу девальвацію, а й низький рівень економічного зростання.

Цікаво, що постійна девальвація національної валюти – а саме в таких умовах вже досить довгий час живе Україна – не є економічною нормою. Міцність гривні спроможні забезпечити прямі національні інвестиції та експортні канали, але, спираючись на прийняту Кабінетом міністрів бюджетну резолюцію, уряд зовсім не вірить у можливість зацікавлення іноземними інвесторами українським контентом. Крім того, подібний прогноз Кабміну свідчить про суттєве збільшення валютного відтоку та подальше його перевищення притоку фінансів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео