Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабмін ухвалив реструктуризацію НАК «Нафтогаз України»

Кабмін ухвалив реструктуризацію НАК «Нафтогаз України»
188965 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще у цьогорічному травні Кабінет міністрів України акцентував увагу широкого загалу на тому, що наша держава нарешті виконала усі вимоги стосовно ринкової лібералізації природного газу, передбачені Третім енергетичним пакетом Європейського союзу. Проте, цей процес не був повним через відсутність гідного плану розділення Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Але ситуація змінилася і тепер питаннями газового зберігання і транспортування займатимуться різні особи - Кабмін все-таки ухвалив необхідний алгоритм реструктуризації НАК.

Відомо, що посаду газового транспортера віднині обійматиме виключно та особа, котра раніше не була задіяна у процесах видобутку і постачання газу. Подібним чином відбиратимуться й члени спеціальної наглядової ради за транспортуванням газу.

Цікаво, що реструктуризація вищезазначеної компанії відбуватиметься відповідно до закону стосовно ринку природного газу та слугуватиме засобом забезпечення не тільки газової незалежності, а й енергетичної безпеки нашої країни.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео