Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України закликало жителів Криму не приймати уча

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України закликало жителів Криму не приймати уча
81354 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спираючись на той факт, що наразі на окупованих землях Автономної Республіки Крим розпочалася широка передвиборча кампанія кандидатів у депутати Державної Думи Росії, Міністерство України, у чию компетенцію входить розглянення та вирішення питань тимчасово переміщених осіб і тимчасово окупованих територій нашої держави, вважає за потрібне нагадати жителям Криму про нелегітимність проведення Російською Федерацією виборів на, хоч і поки що непідконтрольних Україні, проте, законно її територіях.

Підтвердженням цього є ряд таких документів як резолюція Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, котра ще два роки тому не визнала нового – російського – статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополь і зазначила, що проведений там у березні 2014-го референдум не має жодної законної сили.

Ідентичний зміст має ще одна резолюція – Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка, до того ж, визнала конфлікт на території Української держави агресією Російської Федерації, а Крим – окупованою територією у 2015-му році. Документ 2016-го, виданий Європейським парламентом, засуджує насильницьку анексію РФ Криму та вказує на неприпустиме поводження Росії з корінним населенням Автономної Республіки.

Варто відзначити, що на території зазначених вище Криму та Севастополя законодавчу дію має виключно Конституція України, оскільки АР є невід'ємною частиною нашої держави. Процедура ж проведення виборів до російської Держдуми на українських землях не є легітимною та не визнаватиметься світовою політичною спільнотою.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео