Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Український Уряд критикують за невиконання пунктів державного закону про декомунізацію

Український Уряд критикують за невиконання пунктів державного закону про декомунізацію
54283 ПЕРЕГЛЯДІВ

Геннадій Москаль – голова Закарпатської обласної державної адміністрації – різко висловився про політику Уряду України щодо надання субвенцій з державного бюджету тим містам нашої держави, котрі ще не повністю звільнилися від декомунізаційних кайданів та, як і раніше, продовжують рясніти старими комуністичними назвами власних архітектурних об'єктів.

Зокрема, пан Москаль виділив Кіровоград (котрий ще 14-го липня був перейменований Верховною Радою у Кропивницький), вулиці Енгельса й Червоностудентську та проспект Котовського у місті Олександрія, вулицю 50-ти років Жовтня на Вінниччині, селище міського типу Жовтневе на Волині, вулицю Леніна у Чернівецькій області та вулицю Карла Маркса на Житомирщині. Цікаво, що вулиця з ідентичною назвою поки що існує і на Черкащині.

За словами Геннадія Москаля, Кабінет міністрів, виділяючи субвенційні кошти недекомунізованим місцевим бюджетам, діє всупереч державному закону, котрий регламентує засудження тоталітарних комуністичного та нацистського режимів в Україні й заборону будь-якої пропаганди відповідної символіки. Як зазначив пан Москаль, Уряд продовжує виділяти українські гроші Енгельсу, Марксу та Леніну.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео