Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Албанія та Румунія спростили власні візові режими для українців

Албанія та Румунія спростили власні візові режими для українців
162436 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд Української держави ухвалив спеціальну постанову щодо відкриття довготривалих віз громадянами України у Румунію. Примітно, що, окрім свого строку дії, зазначені вище візи стануть ще й безкоштовними.

Право оформлювати довготермінові безоплатні візи для перебування на території обох держав отримали і українці, і румунці. Цікаво, що безкоштовними для громадян країн візи стають у разі оформлення на термін від дев'яноста днів. Розроблено україно-румунську візову угоду було ще на початку цьогорічного травня, а підписано – у вересні.

Окрім Румунії, Кабінет міністрів також схвалив ще один проект подібної угоди – з Радою Міністрів Албанії. Але у випадку цієї держави відбулося взаємне скасування усіх візових вимог. Щоправда, перебувати на території Албанії без візи українські громадяни мають право від трьох до шести місяців і тільки з дійсним проїзним документом.

З точки зору представників українського Уряду, зокрема, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, подібні угоди стануть вагомими кроками на шляху до повної візової лібералізації з усіма країнами-учасницями Європейського союзу у найближчому майбутньому.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео