Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Розвиток культури – пріоритетний напрям для уряду

Розвиток культури – пріоритетний напрям для уряду
56643 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд активно підтримує розвиток культури в Україні. Про це повідомив прем’єр-міністр під час робочої наради. Володимир Гройсман нагадав, що спеціальна програма з розвитку культурних проектів діє постійно і надалі буде лише активізуватися.

27 березня у Кабінеті Міністрів пройшла робоча нарада «Культура в умовах децентралізації». Володимир Гройсман наголосив на необхідності приділяти достатню увагу підтримці розвитку культурних проектів. Зокрема, фінансові кошти регулярно спрямовуються на розвиток національного кінематографу, театрів, галерей, закупівлю книг українською мовою тощо.

Як зауважив прем’єр, для уряду культура є пріоритетним напрямком. Гройсман відзвітував про конкретні дії, зроблені Кабміном протягом 2016 -2018 років у культурно-мистецькій сфері. Зокрема, за підтримки уряду за означений період відремонтували та реконструювали 597 культурних об’єктів. Загальна сума, виділена урядом на ці витрати – 1 мільярд гривень.

Очільник уряду зауважив, що підтримка культури для Кабміну є обов’язковим пунктом діяльності. Тому програма з розвитку культури у всіх регіонах держави матиме регулярний характер і протягом поточного року. Тільки на кіноіндустрію, за словами прем’єра, з державного бюджету було виділено 1 мільярд гривень. Володимир Гройсман упевнений: результат фінансових вливань у сферу кіновиробництва помітний вже зараз. За умов, що склалися, в уряді сподіваються, що Україна протягом найближчих років зможе стати регіональним лідером у кіновиробництві.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео