Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чергове рішення проти булінгу: київського школяра оштрафували на 100 тисяч гривень за булінг

Чергове рішення проти булінгу: київського школяра оштрафували на 100 тисяч гривень за булінг
197831 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Батьків дев’ятикласника однієї з київських шкіл оштрафували за побиття однокласника на 100 тисяч гривень. Конфлікт відбувся ще в січні цього року, проте рішення суд виніс 9 липня.

На початку 2019 року в силу вступив Закон щодо протидії Булінгу в школах. Тепер будь-який моральний і фізичне насильство одного школяра по відношенню до іншої буде каратися. І за останні півроку суди вже встигли винести кілька рішень щодо цього закону.

Як повідомляється в постанові суду, конфлікт між однокласниками стався на шкільному стадіоні, а закінчився тим, що підсудний побив іншого. Причому в реєстрі вказано, що дев'ятикласник наніс не менше 17 ударів кулаками.

В результаті потерпілий отримав травми середнього ступеня тяжкості, з-за яких вибув з ладу на три тижні. Зрештою, нападник школяр визнав свою провину, після чого отримав покарання у вигляді одного року позбавлення волі, щоправда умовно. Тепер же йому і його батькам доведеться виплатити компенсацію матеріального збитку в 2 676 гривень, а також 100 тисяч гривень - в якості моральної компенсації.

Якщо вашу дитину «булять», то очільник столичної юстиції  Станіслав Куценко радить:

- звернутись до адміністрації школи;

- у випадку якщо адміністрація навчального закладу виявляє бездіяльність, необхідно написати заяву в поліцію (матеріали справи повинні передати до суду);

- якщо поліція нічого не робить, то її дії оскаржуються в прокуратурі. Одночасно з цим можна звернутись до районного управління освіти.  

Відзначимо, що це не перше рішення суду в Києві у справі про Булінг. Раніше ми повідомляли про те, що в Києві матір школяра отримала покарання за булінг. За те, що дитина жінки ображав і бив однокласника, жінці довелося заплатити штраф - 850 гривень. Такий же штраф довелося заплатити батькам двох інших учнів, який також вели себе агресивно по відношенню до однокласника.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео