Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Держава допоможе переселенцям орендувати житло

53496 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві соціальної політики повідомилм про заплановане підвищення суми компенсації оренди житла для переселенців. Як заявив заступник міністра Віталій Мущинін, компенсація має зрівнятися з рівнем прожиткового мінімуму і сягатиме 1330 гривень.

Заступник очільника Міністерства соціальної політики Віталій Мущинін розповів про вихід постанови про зміну розміру допомоги переселенцям зі сходу країни, призначеної для оренди житла в інших регіонах. Згідно з правилами, що очікують на остаточне затвердження, розмір виплат, що мають допомогти цій категорії громадян винаймати житло, складатиме 1330 гривень. Постанова, що передбачає збільшення допомоги, наразі очікує розгляду Верховною Радою.

Причиною рішення про зміну допомоги Віталій Мущинін назвав суттєве збільшення витрат на комунальні послуги з минулого року.

За словами урядовця, на 2016 рік міністерство планує закласти у бюджет 5,1 мільярда гривень, що на 1,7 мільярда більше, ніж у минулому. На сьогодні компенсація оренди житла для вимушених переселенців складає 884 гривні для тих, що не працюють, і 442 гривні для громадян, які мають роботу. Сума виплат для інвалідів трохи більша і складає 949 гривень.

Розмір прожиткового мінімуму вже був збільшений урядом 15 вересня, збільшення становило 13 відсотків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео