Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Коли в Україні буде підвищений пенсійний вік?

214771 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пенсійний вік в Україні буде підвищений — на це уряду потрібен певний час. Про таке заявляють експерти, які впевнені: переобрання Крістін Лагард головою Міжнародного валютного фонду означає, що Україна буде змушена виконувати всі умови цієї організації.

Повторне обрання головою МВФ Крістін Лагард, яке відбулося у четвер 11 лютого, дало підстави до активізації обговорення одного з найважливіших питань, що стосується переважно простих українців — чи буде підвищено пенсійний вік до 62 років згідно з вимогами Фонду і коли це станеться.

Оскільки саме Крістін Лагард і надалі вирішуватиме долю кредитних траншів для України, її позиція у питанні про стан виконання пенсійних реформ в Україні є дуже важливою.

За проектом угоди України з МВФ, з початку 2017 року пенсійний вік для українців почне поступово підвищуватися, доки громадяни не почнуть виходити на пенсію у 62 роки, однак уряд України попросив незначну відстрочку.

Як зауважили у відповідному відомстві, реалізація відповідних реформ є одним з пріоритетів української влади, однак для цього потрібно достатнім чином підготувати суспільство. Експерти відзначають, що фактично цією заявою уряд оголосив про відстрочку пенсійних змін.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео