Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За перший квартал 2020 року у центральній юстиції розглянули 81 скаргу на дії та рішення реєстраторів у сфері держреєстрації нерухомості та бізнесу

За перший квартал 2020 року у центральній юстиції розглянули 81 скаргу на дії та рішення реєстраторів у сфері держреєстрації нерухомості та бізнесу
33578 ПЕРЕГЛЯДІВ

За перший квартал цього року Колегією з розгляду скарг у сфері державної реєстрації центральної юстиції було розглягуто 81 скаргу на дії та рішення реєстраторів.  Це майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період попереднього року. 48 з них подано у сфері держреєстрації нерухомості, 33 - бізнесу.

За результами розгляду було проведено шість реєстраційних дій, рішення шести реєстраторів були скасовані, п'ятьом - тимчасово заблоковано доступ до реєстрів.

Також до Відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації центральної юстиції надходять листи із зверненнями  громадян та від юридичних осіб. Тільки у березні  поточного року було опрацьовано 40 звернень громадян, листів юридичних осіб-підприємців та органів державної влади.

Колегія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) - постійно діючий консультативно-дорадчий орган, що розглядає скарги у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу в межах міста Києва, Київської та Черкаської областей.

Скаргу можна подати наручно, шляхом надсилання поштою за адресами: 01001, м. Київ, провулок Музейний, 2Д, 02022, м. Київ вул. Євгена Сверстюка, 15, або через сервіс i-GOV за посиланням https://igov.gov.ua/.

За додатковою інформацією звертайтеся за номерами: (044) 521 95 31, (066) 693 45 43 чи пишіть у Telegram: Telegram: https://t.me/kolegia_centraljust_bot

Яким є строк розгляду скарги?

Колегія розглядає скаргу протягом 30 днів. Цей строк може бути продовжено, однак зауважуємо, що загальний строк розгляду та вирішення скарги не може перевищувати 45 днів.

Детальніше про діяльність Колегії читайте за посиланням:

 

https://kyivobljust.gov.ua/ndd/derzhavna_reestraciya/viddil_rozglyadu_zvernen

Теги: скарги, реєстрація бізнесу, нерухомість, справедливість, юстиція, центральна юстиція, Мін'юст

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео