Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Європа зіткнеться із «політичними землетрусами»

Новини України: Європа зіткнеться із «політичними землетрусами»
158847 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2015 році Європу очікує період політичної нестабільності згідно дослідженням Economist Intelligence Unit - одного з передових аналітичних центрів.


У 2015 році Європу очікує період політичної нестабільності згідно дослідженням Economist Intelligence Unit - одного з передових аналітичних центрів.
Зріст привабливості популістських партій, і можлива перемога деяких із них на виборах, змусить основні традиційні політичні партії об’єднуватися у такі альянси, які раніше було важко собі уявити
«Криза демократії» в Європі є наслідком розриву між елітами та виборцями, повідомляють у EIU. Існує «діра» в центральному спектрі європейської політики, саме там, де мають генеруватися великі ідеї повинні бути, додають вони. Низька явка на виборах і різке падіння рівня членства у традиційних партія є ключовими факторами в цьому явищі.
Великобританія – де вибори відбудуться в травні – стоїть «на порозі потенційно тривалого періоду політичної нестабільності», на думку дослідників.
Вони кажуть, що є набагато більша, аніж зазвичай, імовірність того, що вибори сформують нестабільний уряд – пророкують, що популістська Партія незалежності Великобританії (UKIP) відбере голоси, як і у консерваторів, так і у лейбористів. Фрагментація уподобань виборців, зробити набагато складнішим формування традиційного для країни однопартійного уряду, який спирається на парламентську більшість.
Але найголовніший політичний виклик відбудеться в Греції. Загальні вибори там пройдуть 25 січня, викликані неспроможністю парламенту обрати нового президента в грудні. Опитування громадської думки показують, що крайня ліва популістська партія Syriza може стати найсильнішою партією. Якщо вони виграють та зможуть сформувати уряд, EIU каже, що це підштовхне ударні хвилі через увесь Європейський союз і виступить в якості каталізатора для політичного перевороту в іншому місці.
Іншими прикладами європейських виборів із потенціалом для непередбачуваних результатів, наведеними EIU, є голосування в Данії, Фінляндії, Іспанії, Франції, Швеції, Німеччини та Ірландії.
«Існує спільний фактор у всіх цих країнах: посилення позицій популістських партій», говорить EIU. Популістські партії та рухи - лівого, правого, або невизначеного спрямування – діють у просторі, який виник після розриву між старими політичними партіями та їх традиційною соціальною базою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео