Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хто тепер зможе отримати субсидії?

Хто тепер зможе отримати субсидії?
212200 ПЕРЕГЛЯДІВ

24 мільярди гривень, 12 місяців і 4 мільйони українців – це статистика нового підходу Міністерства соціальної політики, що зобов’язалося «полегшити» сплату за комунальні простим громадянам


24 мільярди гривень, 12 місяців і 4 мільйони українців – це статистика нового підходу Міністерства соціальної політики, що зобов’язалося «полегшити» сплату за комунальні простим громадянам.
В уряді коментують: «Якщо людині здається, що вона платить забагато за свою квартиру, то вона має право подати заявку на виплату субсидії».
Вже з 15 квітня можна буде оформити субсидію певному ряду громадян. Що ж для цього потрібно буде зробити? Перш за все подати декларацію про доходи і заповнити пакет документів, який надішле орган соціального захисту.
Нова ініціатива дає змогу спростити процедуру отримання субсидій, а також зняти ряд обмежень. Це насамперед стосується майна: людина зможе отримати компенсацію за квартплату навіть у тому випадку, якщо має декілька авто.
Крім того, тепер держава буде компенсувати витрати за оплату житлового помешкання у тому випадку, якщо людина його орендує. Головна умова – це заключний договір і сплачують кошти не «із рук в руку» господарю, а на окремий банківський рахунок.
І на завершення: виплата субсидії буде залежати від рівня доходу громадян. Наприклад, якщо людина отримує дохід на рівні прожиткового мінімуму (1176 гривень), то вона має право сплачувати тільки 7,5% від прожиткового мінімуму, щодо пенсіонерів, то особа, що проживає одна і отримує дохід у вигляді пенсії у 3 тис. гривень буде сплачувати лише 25% від ціни послуг.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео