Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Грузинські реформатори: провал чи перемога уряду?

Грузинські реформатори: провал чи перемога уряду?
133059 ПЕРЕГЛЯДІВ

Коли новий український уряд стартував свою роботу, до проведення реформ були запрошені грузинські політики, які свого часу провели ряд реформ у Грузії.


Коли новий український уряд стартував свою роботу, до проведення реформ були запрошені грузинські політики, які свого часу провели ряд реформ у Грузії. Ці люди зайняли високі посади: міністра, заступника міністра та генерального прокурора, тепер і пост губернатора Одеської області займає колишній грузинський політик – Михаїл Саакашвілі.
Політологи вважають, що рішення прийняти на ці посади саме іноземних політиків – було здебільшого виграшним.
«Вони не зацікавлені вкоренитися в уряді, передавати свою посаду ледь не у спадок. Тому можна сподіватися на чесність. Тим не менш, є певні мінуси», - зазначає політолог Володимир Фесенко.
Мінуси на думку експертів полягають у тому, що сьогоднішні іноземні реформатори не розуміють сутності українського менталітету.
«Вони не розуміють, як функціонують державні принципи нашої країни. Те, що вдалося створити у маленькій Грузії, певно, важкувато буде втілити у порівняно великій Україні. Що ж подивимося, чи запрацюють їх стиль реформ у нас», - стверджує вже інший політичний експерт Кость Бондаренко.
Сам уряд і власне Президент України вважає виграшним кроком призначення грузинських політиків.
«Я хочу, щоб через рік кожен одесит заявив на всю країну, що став жити краще. Ось тому посаду віддали досвідченому реформатору», - зазначає Петро Порошенко.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео